Зеленський на Парламентській асамблеї НАТО у Данії: Зло проти України й Ізраїлю однакове

Зеленський на Парламентській асамблеї НАТО у Данії: Зло проти України й Ізраїлю однакове

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що сутність агресії проти України та проти Ізраїлю однакова з відмінністю лише в тому, що по Україні вдарила терористична держава, а по Ізраїлю – терористична організація.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Данії, повідомляє Укрінформ.

"Цими днями наші погляди спрямовані на регіон Близького Сходу. Ніхто і ніколи не зможе забути те, що терористи зробили в Ізраїлі. Тисячі ракет проти мирних міст. Розстріли людей просто в машинах на дорогах. Чоловіків і жінок, дітей. Нікого не жаліли. Вулиці, що залиті кровʼю. Заручники. Терористи самі ж дали світу кадри знущань, пишаючись ними. Жінки, яких били. Літні люди, які були викрадені зі своїх будинків. Вкрадені діти. І ми ще не знаємо, скільки людей захоплено та по-дикунські вивезено терористами. Убитих навіть намагалися ще й принизити, знущаючись з їхніх тіл", – зазначив Зеленський.

Читайте також: МЗС перевіряє інформацію про загибель трьох українців у районі Сектора Гази

Він підкреслив, що все це побачили в Ізраїлі, наголосивши, що самі ж ізраїльтяни – ізраїльські журналісти, які були в Україні, у Бучі, говорять тепер, що вони бачили таке саме зло там, куди прийшла Росія.

Відео: Офіс Президента

"Однакове зло, і лиш одна відмінність – там терористична організація, яка ударила по Ізраїлю, тут терористична держава, яка ударила по Україні. Наміри декларовані різні, але сутність – одна. Ви це бачите. Бачите таку ж кров на вулицях. Такі ж розстріляні автівки цивільних. Такі ж тіла людей, що були закатовані", – переконаний Президент.

Читайте також: Вже є понад 100 звернень по допомогу від українців в Ізраїлі - Зеленський

На його думку, найнебезпечнішими є дві речі, а саме перша – шокуюча радість російських пропагандистів, за якими стоїть держава і які називають "трофеями" захоплених у заручники дітей, а друга – відверта підтримка того, що відбувається.

Так, глава держави підкреслив, що Іран не може сказати, що не має нічого спільного з тим, що відбувається в Україні, якщо він продає "Шахеди" Росії, як не може сказати, що не має нічого спільного з тим, що відбувається в Ізраїлі, якщо його офіційні особи заявляють про підтримку цих подій.

"Ми бачимо, хто у світі намагається підмінити силу міжнародного права жахом від крові й катастроф. Ми бачимо, чиї свідомі інвестиції в терор руйнують життя різних народів на величезному просторі від Білорусі до Малі. Ми це бачимо. І ми повинні діяти. У єдності!" – акцентував Зеленський.

Читайте також: В Ізраїлі загинули двоє громадян України

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Внаслідок атак ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 700 людей. Серед загиблих є громадяни України.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, уперше з часів війни Судного дня 1973 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-