В Індії через повінь загинули 14 осіб, більш як сотня - зникли безвісти

В Індії через повінь загинули 14 осіб, більш як сотня - зникли безвісти

Відео
Укрінформ
Щонайменше чотирнадцять людей загинули, ще 102 вважаються зниклими безвісти внаслідок виходу із берегів гімалайського льодовикового озера Лхонак.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Озеро Лхонак в індійському штаті Сіккім вийшло із берегів у середу, спричинивши масштабну повінь. За словами влади, негода вплинула на життя 22 000 людей.

Державне агентство із боротьби зі стихійними лихами Індії повідомило, що станом на ранок четверга 26 людей отримали поранення і ще 102 вважаються зниклими безвісти, 22 з яких були військовослужбовцями.

Супутникові знімки свідчать, що майже дві третини озера Лхонак, ймовірно, були осушені.

Читайте також: Тайвань готується до тайфуну - скасовані десятки рейсів, закриті школи

Департамент погоди попередив про зсуви ґрунту, а також про зброї в авіарейсах, оскільки протягом наступних двох днів очікується дощ у деяких районах Сіккіму та сусідніх штатах.

У середу на льодовиковому озері Лхонак за короткий проміжок часу сталася злива, яка спровокувала виникнення раптових повеней у долині Тіста приблизно за 150 кілометрів від кордону з Китаєм.

Читайте також: Нью-Йорк потерпає від зливи - найсильнішої за всю історію спостережень

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок лавина накрила групу туристів у Гімалаях на північному сході Індії, унаслідок чого загинуло щонайменше шестеро осіб, ще 11 травмовані.

Фото ілюстративне: ANI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-