У Нью-Йорку оголосили надзвичайний стан через сильні зливи

У Нью-Йорку оголосили надзвичайний стан через сильні зливи

Фото
Укрінформ
За даними Національної метеорологічної служби (NWS), в Нью-Йорку близько 8,5 мільйона людей перебувають під загрозою повені, оскільки переповнені каналізаційні системи не в змозі нормально відводити дощову воду.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Кеті Гокул, губернатор штату Нью-Йорк, оголосила в п'ятницю надзвичайний стан через "екстремальні опади". Оголошення поширюється на Нью-Йорк, Лонг-Айленд і долину Гудзону.

Від початку п'ятниці в деяких районах Нью-Йорка випало від 2,5 до 12 см опадів. У деяких районах Брукліна і Квінса все ще очікується випадання від 2,5 до 5 см дощу на годину.

Фото: Getty Images

Паводкові води призупинили роботу більшої частини нью-йоркського метрополітену. Представники транспортної служби попередили пасажирів, що через "надзвичайно обмежену" роботу метро слід очікувати затримок.

Сильні зливи вже затопили вулиці в Брукліні та Квінсі.

Повінь також вплинула на роботу головних аеропортів Нью-Йорка. Міжнародний аеропорт Ла–Гвардія призупинив доступ до одного зі своїх терміналів через екстремальні погодні умови.

Читайте також: У Греції через шторм «Даніель» загинули понад 200 тисяч тварин

Аеропорт імені Джона Кеннеді повідомив про інтенсивний трафік у двох своїх терміналах, де опівдні випало щонайменше 7,5 см опадів.

В обох аеропортах низка рейсів була скасована або затримана через погодні умови.

Державні школи Нью-Йорка залишатимуться відкритими.

Міська влада застерігає мешканців уникати поїздок і перебратися на більш високі місця, особливо тих, хто проживає у підвалах.

Як повідомляв Укрінформ, у Греції знову вирує негода - через повені евакуюють людей, є відключення світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-