Навального на рік відправили в одиночну камеру

Навального на рік відправили в одиночну камеру

Укрінформ
Ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального на рік перевели до єдиного приміщення камерного типу (ЄПКТ), що вважається найбільш суворим покаранням.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі політика, передає Укрінформ.

У пості зазначається, що рішення про переведення ухвалила комісія в колонії, куди Навального відправили після суду щодо оскарження його вироку в «екстремістській справі». Політик зазначає, що це рішення було ухвалене у зв'язку з його «невиправністю».

«Рік ЄПКТ - це найсуворіше з можливих покарань у колоніях усіх видів. Почуваюся втомленою рок-зіркою на межі депресії. Досяг вершини хіт-параду і більше прагнути нічого. З іншого боку, це я не злетів на вершину, а впав на дно. А там, як відомо, завжди можуть постукати знизу», - зазначив Навальний.

Як повідомлялося, Навального етапували до виправної колонії суворого режиму у Володимирській області у середині літа 2022 року. Із серпня адміністрація колонії постійно саджає його до штрафного ізолятора (ШІЗО) за формальні порушення. Востаннє політика відправили до ШІЗО 22 вересня — перед апеляцією на вирок у «екстремістській справі».

Читайте також: Навального в 19-й раз відправили до штрафного ізолятора

У серпні 2023 року Навального засудили до 19 років ув'язнення у колонії особливого режиму за кількома «екстремістськими» статтями.

26 вересня перший апеляційний суд загальної юрисдикції затвердив вирок Навальному та колишньому технічному директору «Навальний Live» Даніелю Холодному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-