У Софії закривають церкву, де служив видворений священник РПЦ

У Софії закривають церкву, де служив видворений священник РПЦ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Росії у Болгарії повідомило, що російська православна церква в Софії закриється у зв'язку з видворенням з країни її очільника архимандрита Вассіана та двох інших офіційних осіб.

Про це повідомляє Novinite, передає Укрінформ.

«Ця старовинна російська церква, яка протягом багатьох років була місцем спільного богослужіння росіян і болгар, тепер буде закрита», - заявили в міністерстві закордонних справ Росії.

Російське МЗС додало, що вони «обурені і шоковані» тим, що Болгарія видворила священників з країни, вони назвали цей акт болгарської влади «ворожим» і тим, який «суперечить логіці». У МЗС РФ стверджують, що російських священників «депортують, як порушників, і залишать на сербському кордоні напризволяще».

«Людей, які присвятили своє життя служінню Богу в ім'я єдності російського і болгарського народів, заснованої на спільній релігії і християнських цінностях, болгарська імміграційна служба перевезла як злочинців в автомобілі з ґратами на вікнах назад до храму, щоб зібрати їхні речі», - кажуть в МЗС Росії.

У міністерстві зауважують, що "особливо блюзнірський вимір" цій ситуації додає той факт, що акція відбулася у свято Різдва Пресвятої Богородиці.

Читайте також: У Болгарії націоналісти протестували проти баз НАТО, підтримки України та вимагали відставки уряду

«Це ще раз підкреслює, що нинішнє керівництво Болгарії явно йде по шляху руйнування не тільки політичних контактів між нашими країнами, а й культурно-гуманітарних зв'язків між нашими народами. Їхньою нинішньою метою, схоже, є розрив відносин між сестринськими Російською і Болгарською православними церквами і братніх зв'язків між російським і болгарським народами", - цитує МЗС РФ слова посла Росії в Болгарії Елеонори Митрофанової.

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство національної безпеки Болгарії заявило у четвер, що громадянин Росії та двоє громадян Білорусі були видворенні з країни через загрозу нацбезпеці країни.

Як заявило посольство РФ у Болгарії, одним з них є священнослужитель Російської православної церкви, настоятель Подвір'я Московського патріархату в Софії архімандрит Вассіан (в миру Микола Змєєв). Двоє інших осіб були служителями храму Св. Миколая Мирлікійського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-