Британія обмежила російським дипломатам пересування країною

Британія обмежила російським дипломатам пересування країною

Укрінформ
Велика Британія зобов'язала російських дипломатів повідомляти про свої поїздки територією Сполученого Королівства.

Про це заявив державний міністр з питань Європи МЗС Великої Британії Лео Докерті, передає Укрінформ.

«У відповідь на рішення Росії запровадити вимоги щодо повідомлення про поїздки британських дипломатів у Росії ми запровадили відповідні взаємні вимоги щодо повідомлення про поїздки російських дипломатів, акредитованих у посольстві Росії в Лондоні та генеральному консульстві в Единбурзі», – йдеться у письмовій відповіді на запитання члена парламенту Великої Британії Танманджіта Сінгха Дхесі.

За словами Докерті, рішення Лондона відповідає концепції взаємності, передбаченій Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Як повідомляв Укрінформ, у липні до МЗС Росії викликали тимчасового повіреного у справах Великої Британії Тома Додда, якому повідомили про обмеження пересування співробітників британських дипмісій територією РФ, мотивуючи це «ворожими діями Лондона» та «підтримкою терористичних акцій».

Читайте також: Британія закликає КНДР припинити переговори з Росією про постачання зброї

Обмеження передбачають, зокрема, необхідність направлення як мінімум за п'ять робочих днів акредитованим персоналом посольства Великої Британії в Москві (за винятком посла, радника-посланника та завідувача консульського відділу) та генконсульства в Єкатеринбурзі (за винятком генконсула) повідомлень про поїздки за межі 120-кілометрової зони вільного пересування.

В середині червня Велика Британія ухвалила законодавство, яке дозволить їй зберігати санкції проти Росії, доки РФ не виплатить компенсацію Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-