Кількість жертв землетрусу в Марокко сягнула 2 946

Кількість жертв землетрусу в Марокко сягнула 2 946

Укрінформ
Унаслідок потужного землетрусу, який стався в Марокко в п'ятницю ввечері, кількість загиблих зросла до 2 946 осіб.

Про це повідомляє Morocco World News, передає Укрінформ.

Зазначається, що кількість поранених сягнула 5 674 осіб.

До постраждалих регіонів продовжує надходити допомога, а рятувальники намагаються розібрати завали у віддалених районах. На даний момент вдалося розблокувати кілька доріг, що дозволило доставити допомогу до сіл, які були ізольовані внаслідок землетрусу.

Цей землетрус став найсильнішим у центрі країни за понад століття, його епіцентр знаходився неподалік від популярного туристичного та економічного центру Марракеша.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня у Марокко стався потужний землетрус. Геологічна служба США оцінила силу землетрусу магнітудою 6,8. Водночас Геофізичний центр Марокко повідомив, що землетрус стався в районі Ігхіл у Високому Атласі магнітудою 7,2. Він стався після 23.00 за місцевим часом. Епіцентр знаходився на порівняно малій глибині 18,5 км у гірському регіоні Ігхіл, розташованому за 70 км від Марракешу.

Читайте також: На Філіппінах стався потужний землетрус

Найближчим великим містом до епіцентру землетрусу був Марракеш, історичний центр якого внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За словами місцевих мешканців, через підземні поштовхи у місті впали кілька будівель.

Раніше повідомлялося про щонайменше 2 862 загиблих та ще 2 562 поранених.

Фото: Morocco World News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-