Держдеп пояснив, чому вважає успіхом спільну декларацію G20

Держдеп пояснив, чому вважає успіхом спільну декларацію G20

Укрінформ
Ухвалення спільної декларації саміту G20 в Індії є успіхом з огляду на те, що в цій організації присутні Росія і Китай. До того ж документ містить важливі формулювання щодо територіальної цілісності й суверенітету України.

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насамперед, щодо заяви. G20 – це велика організація. Росія є членом G20, Китай є членом G20, отже до неї входять учасники, які мають різні погляди», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Тож, за його словами, Сполучені Штати вважають спільну декларацію G20 успіхом.

«Сам факт, що ця організація змогла оприлюднити заяву, яка закликає до поваги територіальної цілісності й суверенітету та зазначає, що ці принципи не повинні порушуватися, є надзвичайно важливою заявою, оскільки саме це стосується суті повномасштабного вторгнення Росії в Україну», - пояснив Міллер.

Читайте також: Трюдо – про декларацію G20: Текст був настільки жорстким, наскільки можливо

Як повідомляв Укрінформ, вихідними в столиці Індії відбувся саміт G20. У спільному комюніке за результатами зустрічі відсутня згадка про війну в Україні та про підтримку територіальної цілісності й суверенітету нашої країни. Водночас декларація не містила жодних засуджень дій Росії, яка розв’язала агресію в Європі.

У цьому зв’язку в МЗС України висловили розчарування текстом підсумкової декларації саміту G20 та запропонували свій варіант у частині щодо агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-