Найбільша за 140 років злива в Гонконгу: затоплені вулиці та станції метро

Найбільша за 140 років злива в Гонконгу: затоплені вулиці та станції метро

Укрінформ
У Гонконгу в ніч на п’ятницю випала рекордна за майже 140 років кількість опадів, що спричинило масштабні підтоплення в низці його районів.

Про це з посиланням на Гонконзьку метеорологічну обсерваторію повідомляє місцеве видання HK HUB, передає Укрінформ.

Дощ різко посилився ближче до опівночі четверга і метеорологи зафіксували понад 158 мм опадів – найвищий показник від початку ведення спостережень у 1884 році.

Читайте також: На сході Китаю тайфун спричинив повінь, є загиблі

Загалом на острові Гонконг, в районі Коулун і на так званих Нових територій, островах у північно-східній частині регіону, жителі яких найбільше постраждали від негоди, випало понад 200 мм опадів.

Тут через зливи затопило вулиці, припарковані автомобілі, а водії авто, які в цей час намагались проїхати, вимушені були зупинитися і рятуватись на дахах своїх автівок.

Висока вода підтопила перші поверхи будівель і навіть залила кілька станцій метро.

Про жертви серед людей чи постраждалих наразі не повідомляється.

Читайте також: У Бразилії через зливи та вітер - понад 20 загиблих

Міська метеорологічна обсерваторія опублікувала «червоне» попередження про зливу в четвер о 21:05, але через дві години оновила його до «чорного» попередження про надзвичайну небезпеку.

В уряді Гонконгу закликали жителів залишатися вдома і триматися подалі від низинних місць та подбати про особисту безпеку під час несприятливих погодних умов.

Влада скасувала заняття в усіх школах та частково обмежила роботу громадського транспорту в найбільш постраждалих районах.

Читайте також: Повені у Туреччині: підтоплений Стамбул, є загиблі та зниклі безвісти

Як повідомляв Укрінформ, у провінції Фуцзянь на південному сході Китаю внаслідок сильних повеней, спричинених тайфуном «Хайкуй», загинули двоє людей, ще одна вважається зниклою безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-