У Франції через спеку відключили ядерний реактор

У Франції через спеку відключили ядерний реактор

Укрінформ
Французька енергетична компанія EDF повідомила, що у понеділок відключила свій ядерний реактор Golfech 2 потужністю 1,3 гігават поблизу міста Тулуза через надмірно спекотну погоду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Температура води на двох інших станціях уздовж річки Рона на південному сході країни перевищуватиме урядові рекомендації з охолодження ядерних реакторів, свідчать дані Refinitiv.

Читайте також: Швеція планує побудувати 10 ядерних реакторів

Компанія EDF раніше оголосила про виробничі попередження на атомній станції Bugey.

Окремо міністр охорони здоров’я Франції Орельєн Руссо заявив у понеділок телеканалу BFM про існуючий ризик введення червоного рівня небезпеки у деяких південних департаментах через сильну спеку, яка очікується у вівторок.

Урядова організація Метео-Франс у понеділок ввела помаранчевий рівень небезпеки для половини території країни. Там заявили, що температура повітря сягне 35-38 градусів за Цельсієм у більшості постраждалих департаментів, тоді як пікові значення 40 і вище градусів за Цельсієм очікуються на південному заході та у долині Рони.

Читайте також: Для купівлі ядерних реакторів у Болгарії треба буде підписати угоду з Росією - експерт

Як повідомляв Укрінформ, через сильну спеку, посуху та бурхливий вітер на півдні Франції спалахнула пожежа, яка охопила 500 гектарів землі. Вогонь було ліквідовано за допомогою 650 пожежників, 13 спецлітаків та трьох гелікоптерів.

Фото: Theo Giacometti/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-