Путчисти оголосили про закриття повітряного простору Нігеру

Путчисти оголосили про закриття повітряного простору Нігеру

Укрінформ
Військові, які захопили владу в Нігері, оголосили про закриття повітряного простору країни з огляду на ризик військової інтервенції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Представник військової хунти під час виступу в ефірі національного телебачення заявив, що заборона на польоти поширюється на всі повітряні судна та діятиме "до подальшого повідомлення".

За його словами, причиною цього кроку стали дедалі очевидніші загрози інтервенції з боку сусідніх країн. Будь-яка спроба порушити повітряний простір Нігеру дістане "енергійну та негайну відповідь", наголошується у заяві.

Читайте також: Африканські країни готуються до інтервенції в Нігер через дії хунти — Reuters

Як повідомляв Укрінформ, у Нігері група військових заявила про усунення від влади демократично обраного президента Мохамеда Базума та його уряду.

Натовпи прибічників хунти 30 липня пройшли маршем у столиці країни Ніамеї. Дехто з них розмахував російськими прапорами і вигукував ім’я Путіна.

Читайте також: Президент Нігеру закликає світ допомогти, інакше країна може підпасти під вплив РФ

Країни Африки та організації Економічного співтовариства країн Західної Африки (ECOWAS) пригрозили здійснити інтервенцію до Нігеру, якщо місцева хунта не поверне до влади законного президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-