У ГУР вважають можливою видачу ордера від МКС на арешт Путіна за злочини «Вагнера»

У ГУР вважають можливою видачу ордера від МКС на арешт Путіна за злочини «Вагнера»

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки вважають можливою видачу нового ордера від Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт президента РФ Путіна щодо злочинів ПВК «Вагнер».

Про це в ефірі телеканалу «FREEДОМ» сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, відповідаючи на запитання, чи можлива видача цього ордера, передає кореспондент Укрінформу.

«А чому і ні? Ми знаємо, що робота МКС – це складний процес. Але тим не менше, і по цих епізодах, і по багатьох інших злочинах Путіна, його режиму і путінської Росії можливі нові розслідування і відповідні рішення», - зазначив Юсов.

Читайте також: Продовження буде: у розвідці прокоментували атаку на «Оленегорський горняк»

Юсов додав, що може бути, що Путін і, що дуже важливо – нові прізвища з його оточення – одним ордером точно не відбудуться.

Відповідаючи на запитання про останню атаку РФ по Ізмаїльському порту, падіння одного з російських дронів на територію Румунії і реакцію румунської сторони на це, представник ГУР висловив думку, що сьогодні стає все більш очевидним для всього світу, зокрема і НАТО, і ЄС, що провокації та агресивні дії путінської Росії все більше наближаються до кордонів НАТО, як би хтось цього не хотів.

Читайте також: У МКС відреагували на російський ордер судді, яка ухвалила рішення щодо Путіна

«Війна, яку Путін веде проти України, – це війна не тільки проти нашої країни, а й проти вільного світу... І, безумовно, це – навмисні дії. Ворог не міг не розуміти, що удари по Ізмаїлу – це безпосередня близькість до кордонів НАТО і ЄС», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги за злочини ПВК «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-