Справа Тревора Ріда не вплине на намір США повернути своїх громадян, ув'язнених у РФ - Білий дім

Справа Тревора Ріда не вплине на намір США повернути своїх громадян, ув'язнених у РФ - Білий дім

Укрінформ
Той факт, що звільнений з незаконного ув’язнення в Росії американець Тревор Рід воював за Україну й зазнав поранень, не впливає на зусилля адміністрації США щодо звільнення Пола Вілана та Евана Гершковича.

Про це заявив під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно американців, які незаконно утримуються в Росії, з нашої точки зору, нічого не зміниться в плані того, що нам доведеться робити, аби витягти їх звідти. Еван і Пол мають повернутися додому, і ми надалі працюватимемо над цим», - сказав представник Білого дому у відповідь на запитання журналістів.

При цьому він підкреслив, що ніхто в Москві не повинен мати ілюзій, ніби справа Тревора Ріда ніяк не пов’язана із зусиллями США щодо визволення двох американських громадян, яких кремлівський режим продовжує утримувати в ув’язненні.

Читайте також: Штати і Росія обговорюють можливий обмін журналіста Гершковича та інших в’язнів Кремля – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Держдеп офіційно підтвердив, що колишній морський піхотинець США Тревор Рід, якого у квітні 2022-го вдалося звільнити з ув'язнення у Росії, долучився до бойових дій в Україні проти РФ, був поранений і зараз лікується в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-