Штати і Росія обговорюють можливий обмін журналіста Гершковича та інших в’язнів Кремля – ЗМІ

Штати і Росія обговорюють можливий обмін журналіста Гершковича та інших в’язнів Кремля – ЗМІ

Укрінформ
Представники влади США й Росії вже провели попередні обговорення щодо потенційного обміну ув’язненими, зокрема, й затриманого у РФ репортера Wall Street Journal Евана Гершковича.

Про це йдеться в публікації видання The Washington Post, яке посилається на заяву речника Кремля Дмитра Пєскова, передає Укрінформ.

«Пєсков сказав журналістам у вівторок під час телефонної розмови, що переговори мають вестися й проходити у повній тиші», - зазначає видання.

Читайте також: США не зменшать зусиль зі звільнення американських громадян з ув’язнення в Росії – Білий дім

При цьому вказується, що представники російської влади й раніше заявляли про готовність обговорювати обмін арештованих у США росіян на американського журналіста Евана Гершковича. Зокрема, заступник глави російського МЗС Сергій Рябков у квітні заявив, що про це може йтися лише після завершення процесу щодо Гершковича в російському суді.

Нові заяви російської сторони пролунали через день після того, як посол США в РФ відвідала американського журналіста в московському СІЗО Лефортово. Посольство США повідомило, що репортер не скаржиться на стан здоров’я та «залишається витривалим попри обставини».

Читайте також: Суд у Москві залишив у СІЗО американського журналіста Гершковича

Як повідомляв Укрінформ, Еван Гершкович був затриманий наприкінці березня під час журналістського відрядження до Єкатеринбурга. Він став першим представником американського ЗМІ, заарештованим із 1986 року російською владою. Гершковича обвинувачують у шпигунстві, однак він відкидає всі звинувачення на свою адресу.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-