Німеччина обіцяє підтримати Польщу, якщо РФ таки наважиться атакувати її

Німеччина обіцяє підтримати Польщу, якщо РФ таки наважиться атакувати її

Укрінформ
Німеччина висловила готовність підтримати Польщу, щоб захистити східний рубіж альянсу НАТО, в разі потенційної атаки бойовиків ПВК «Вагнер» у сусідній Білорусі.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю в Празі міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Ми перебуваємо разом, завжди в найтіснішій координації – не лише коли ми зустрічаємося фізично на рівні міністрів оборони, але і в інших випадках. Там, де нашим польським друзям потрібна підтримка, якщо станеться найгірший сценарій, вони її отримають», – відповів Пісторіус на запитання про те, чи занепокоєна Німеччина присутністю «Вагнера» неподалік від польського кордону.

Читайте також: Німеччина передасть Україні ППО і бронетехніку, але не далекобійні ракети – Пісторіус

Польське національне інформагентство PAP у п’ятницю поінформувало, що РП перемістить свої військові формування із заходу на схід країни у зв’язку «потенційними загрозами, пов’язаними з присутністю групи Вагнера в Білорусі».

Читайте також: Міноборони Польщі - про навчання «вагнерівців» біля кордону: Ми готові до різних сценаріїв

Як повідомлялося, бойовики ПВК «Вагнер» прибули до Білорусі після заколоту в Росії минулого місяця. У середу керівник ПВК Євген Пригожин з’явився на відео, знятому на білоруській території.

Міноборони Білорусі повідомило в четвер, що збройні сили країни проведуть спільні військові навчання з бойовиками «Вагнера» поблизу кордону з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-