До Польщі з Білорусі намагалися пробратися майже 200 нелегалів

До Польщі з Білорусі намагалися пробратися майже 200 нелегалів

Укрінформ
За минулу добу з Білорусі до Польщі намагалися потрапити 196 нелегалів із країн Африки та Азії.

Про це у Твіттері інформує Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“20 липня до Польщі намагалися незаконно потрапити з Білорусі 196 іноземців, зокрема громадян Еритреї, Бангладеш, Індії”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 53 особи, побачивши польські патрулі, повернулися назад до Білорусі.

Декілька осіб – громадяни Сенегалу, Коморських островів та Малі - переправилися до Польщі через кордон, що проходить річкою Волкушанка.

За допомогу у нелегальному перетині кордону польські прикордонники затримали двох громадян України і громадянина Грузії, які перевозили загалом вісьмох сирійців.

Читайте також: Міноборони Польщі - про навчання «вагнерівців» біля кордону: Ми готові до різних сценаріїв

Як повідомлялося, 2021 року Польща і держави Балтії звинуватили Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. У липні 2022 року Польща завершила будівництво на кордоні з Білоруссю загородження протяжністю 186 кілометрів і заввишки 5,5 метра, а також створила поглиблену систему спостереження на кордоні. Попри це спроби нелегально потрапити до Польщі через так званий зелений кордон не припиняються.

У Польщі не виключають, що з появою ПВК "Вагнер" в Білорусі може зростати загроза різного роду провокацій на польсько-білоруському кордоні.

Фото: PAP/Artur Reszko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-