У Польщі впав американський військовий дрон

У Польщі впав американський військовий дрон

Укрінформ
У південно-західній частині Польщі, у лісі поблизу населеного пункту Тшебень упав американський військовий безпілотник.

Про це повідомило видання Rmf24.pl, а в уряді Польщі підтвердили факт падіння безпілотника, зауваживши, що він не є ворожим, передає Укрінформ.

Як зазначається, рятувальні служби у вівторок увечері отримали інформацію від очевидця, що в районі, де він прогулювався, впав “невеликий літак”.

Пошуки об’єкта вели пожежники та поліція. Його виявили за кількасот метрів від дороги, в результаті падіння БПЛА ніхто не постраждав.

Представник пожежної служби Нижньосілезького воєводства Польщі Александер Кухарчик зазначив, що це був військовий розвідувальний безпілотник.

Читайте також: У Польщі знайшли уламки «військового об’єкта» - ЗМІ пишуть про ракету із написами російською

За інформацією видання, це був американський безпілотник, оскільки у той час свої навчання на полігоні, що належить 10-й танковій бригаді ЗС Польщі, проводили американські військові підрозділи. Під час навчання американці втратили над ним контроль.

Уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору, речник міністра – координатора з питань спецслужб РП Станіслав Жарин написав у Твіттері, що це не був ворожий безпілотник, відтак немає загрози для Польщі.

Фото ілюстративне, Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-