Президентка ЄП згадала про війну Росії проти України під час промови про Сребреницю

Президентка ЄП згадала про війну Росії проти України під час промови про Сребреницю

Укрінформ
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола у промові з нагоди 28-ї річниці геноциду в боснійській Сребрениці згадала про повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Про це Мецола сказала у виступі на засіданні Європейського парламенту у вівторок, передає Укрінформ.

«Минулих вихідних було 500 днів від початку повномасштабного вторгнення Росії в незалежну і суверенну Україну – війни, яка продемонструвала жорстокість режиму Путіна та знову принесла воєнні злочини і звірства на наш континент. Європарламент не заплющуватиме очі на воєнні злочини, так ми зможемо запобігти повторенню геноциду, подібного до геноциду в Сребрениці», - заявила Мецола.

Президентка Європарламенту була не єдиною, хто згадав про Україну під час своєї промови в Європейському парламенті.

«Минулого року те, що ми бачили в Ірпені, – це повторення Сребрениці, те, що ми бачили в Бучі, – це повторення Сребрениці», - зауважив португальський депутат Європарламенту Пауло Ранжел.

Читайте також: Міністри юстиції G7 підтвердили підтримку розслідування воєнних злочинів росіян в Україні

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у спільній заяві високого представника ЄС/віцепрезидента Європейської комісії Жозепа Борреля та єврокомісара Олівера Варгеї російські злочини в Україні було порівняно з геноцидом у Сребрениці.

У липні 1995 року понад 8 тисяч боснійських мусульман - чоловіків і хлопчиків - були захоплені та вбиті армією боснійських сербів біля міста Сребрениця. Це масове убивство за релігійною та етнічною ознакою донині вважалося наймасовішим вбивством в Європі з часів Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-