Населення Південної Кореї за 50 років може скоротитись майже на третину

Населення Південної Кореї за 50 років може скоротитись майже на третину

Дослідження
Укрінформ
Населення Південної Кореї через критично низький рівень народжуваності до 2070 року може скоротитись на 27% із нинішніх 52 мільйонів до 38 млн, а частка жителів країни віком 65 років і старше підскочить до 46% з цьогорічних близько 18%.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Статистичне управління Кореї повідомляє Yonhap.

«Населення Південної Кореї, яке досягло піку своєї чисельності в 2020 році, впаде до 40-мільйонного рівня у 2041 році, що відповідає показнику 2011 року», - йдеться в опублікованому у вівторок звіті агентства.

В ньому наголошується, що четверта економіка Азії зіткнулася з тим, що її загальний коефіцієнт народжуваності, середня кількість дітей, яку жінка народжує за своє життя, у 2022 році впав до рекордно низького рівня в 0,78, що набагато нижче рівня відтворення 2,1, який утримував би чисельність стабільною.

Читайте також: У Канаді суттєво зросла кількість довгожителів

Дані статистичного управління показали, що в 2022 році в Кореї народилося лише 249 тисяч немовлят, що порівняно з 480 тисяч, зареєстрованих у 2012 році, свідчить про загрозливі темпи падіння кількості новонароджених за останні десять років.

У зв’язку зі зменшенням чисельності корейського населення у відомстві прогнозують відчутне збільшення присутності іноземців у загальній чисельності жителів країни. Очікується, що частка іноземців-резидентів, яка у 2023 році становить 3,2% або 1,64 мільйона населення, зросте до 4,3% чи 2,16 мільйона осіб у 2040 році.

Читайте також: В Італії торік зафіксували рекордно низький рівень народжуваності

В статистичному управлінні порахували, що у 2022 році 43,9% зайнятих іноземців працювали в гірничодобувній та обробній промисловості, а другим найпривабливішим для них сегментом були оптова й роздрібна торгівля, харчування і розміщення, де працювали ще 18,7% громадян інших держав.

При цьому, як ідеться в повідомленні, за прогнозами чисельність населення планети в 2070 році зросте з 8 мільярдів цього року до 10,3 мільярда.

Читайте також: Рівень народжуваності у Фінляндії впав до історичного мінімуму

Як повідомляв Укрінформ, кабінет міністрів Японії схвалив кілька нових заходів, спрямованих на підвищення рівня народжуваності в країні, серед яких збільшення фінансової підтримки батьків та розширення державної допомоги на більші категорії населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-