У Китаї запрацювала найбільша в країні сонячна електростанція

У Китаї запрацювала найбільша в країні сонячна електростанція

Укрінформ
У Китаї підключили до національної електромережі найбільшу в країні за потужністю сонячну електростанцію, здатну генерувати 1 гігават електроенергії і повністю задовольнити потреби 1,5 мільйона домогосподарств. 

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ. 

Електростанція збудована на півночі Китаю в місті центрального підпорядкування Тяньцзінь на одному з соляних лиманів Бохайської затоки Жовтого моря.

Сонячні панелі займають площу близько 1,3 тисячі гектарів, що еквівалентно 1868 футбольним полям, і здатні щороку генерувати 1,5 мільярда кіловат-годин чистої електроенергії, що дозволить зменшити викиди вуглекислого газу приблизно на 1,3 мільйона тонн порівняно з тепловою генерацією, необхідною для виробництва такої ж кількості електричної енергії.

За даними компанії-розробника, особливістю станції є збільшений до 14-ти метрів простір між масивами фотоелектричних панелей, що майже вдвічі більше, ніж у інших станцій, а також розміщення електрогенеруючих панелей під нахилом 17°, тоді як на більшості аналогічних сонячних електростанцій нахил становить близько 30° - 40°.

Читайте також: Україна зацікавлена у досвіді штату Юта щодо розвитку сонячної генерації – Міненерго

Крім того, виробляти електроенергію можуть обидві сторони фотоелектричних панелей. Верхня сторона перетворює в електроенергію безпосереднє сонячне світло, а зворотна поглинає сонячне світло, відбите від поверхні води, завдяки чому ефективність виробництва електричної енергії вдалося збільшити на 5-7%.

Будівництво сонячної електростанції в Тяньцзіні розпочалось у 2021 році й коштувало близько 4 мільярдів юанів ($600 мільйонів).

Для довідки: потужність генерації 1 ГВт відповідає потужності одного ядерного реактора типу ВВЕР-1000, які встановлені на українських атомних електростанціях. 

Як повідомляв Укрінформ, у турецькій Коньї відкрилася найбільша в Європі сонячна електростанція, яка забезпечить потреби в електроенергії 2 мільйонів людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-