КНДР запустила дві балістичні ракети у напрямку Японського моря - ЗМІ

КНДР запустила дві балістичні ракети у напрямку Японського моря - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея 15 червня здійснила запуски двох балістичних ракет малої дальності у напрямку акваторії Японського моря.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що зафіксовано запуски з району Сунан у Пхеньяні між 19:25 та 19:37 за місцевим часом. Проводиться аналіз даних щодо характеристик польоту.

Як зазначається, запуски здійснено на знак протесту проти масштабних військових навчань між Південною Кореєю та США, які завершилися цього тижня. У них брали участь понад 610 одиниць техніки, у тому числі винищувачі F-35A та самохідні гаубиці K9 з боку Південної Кореї, а також винищувачі F-16 і безпілотники Gray Eagle з боку США.

Міністерство оборони КНДР звинуватило Сеул і Вашингтон в ескалації напруженості, заявивши, що навчання вимагатимуть «неминучої відповіді».

Водночас південнокорейські військові проводять операцію з пошуку уламків північнокорейської космічної ракети-носія в Жовтому морі.

Читайте також: Південна Корея вимагає від КНДР відшкодувати $35 мільйонів за підрив офісу зв'язку на кордоні

Як повідомлялося, 13 квітня КНДР здійснила запуск ракети. У Пхеньяні стверджували, що запустили нову твердопаливну міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-18.

У травні Північна Корея провела запуск космічної ракети-носія. Згодом КНДР підтвердила втрату військового розвідувального супутника при спробі його виведення в космос й пообіцяла найближчим часом здійснити другий запуск.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-