Заява Росії про санкції проти Польщі є пропагандистською грою - Моравецький

Заява Росії про санкції проти Польщі є пропагандистською грою - Моравецький

Укрінформ
Заява голови Держдуми РФ В’ячеслава Володіна про необхідність накладення Росією санкцій на Польщу є “пропагандистською грою”, спрямованою на те, щоб відвернути увагу від власних злочинів, зокрема проти України.

Про це заявив в понеділок у Гдині на півночі Польщі під час брифінгу для ЗМІ прем’єр-міністр РП Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, Росія відповідає за спричинення величезних втрат Україні, Росія сьогодні, а раніше СРСР, несе також відповідальність за знищення значної частини інфраструктури в Польщі. Відтак, дії Москви він назвав “типово радянською, а сьогодні російською, пропагандистською грою”.

Читайте також: Поразка України означатиме кінець «золотого віку» Заходу - Моравецький

Він додав, що російська пропаганда вже сотні років вміло відвертає увагу від своїх злочинів.

“Насамперед, вони намагаються, застосувати таку стратегію, щоб замилити усім навколо очі. Саме так я сприймаю те, що сьогодні намагається представити Росія”, - підкреслив Моравецький.

Він додав, що Росія “однозначно повинна буде виплатити величезні репарації Україні, а також іншим (країнам - ред.), за скоєні воєнні злочини та завдані величезні економічні збитки”.

Читайте також: Моравецький відреагував на погрози польському послу в москві

Як відомо, голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін написав у Телеграмі, що Польща “зрадила історичну пам'ять”. За його словами, “демонтуючи пам’ятники радянським солдатам, закриваючи російські школи і крадучи російську власність, Польща поводиться по-хамськи”. Відтак, Росія повинна вимагати від Польщі “повернення територій, отриманих після Другої світової війни, компенсації Росії збитків (понад 750 млрд $), завданих їй у роки війни і після неї”. Крім того, за його словами, Росія повинна заборонити проїзд по своїй території польських фур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-