В Іспанії екстремальна спека - температура перевищила 38°

В Іспанії екстремальна спека - температура перевищила 38°

Укрінформ
В Іспанії температура повітря у квітні досягла рекордних 38,8 градуса за Цельсієм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

За даними національної метеорологічної служби Іспанії, у четвер, 27 квітня, на материковій частині країни була зареєстрована найвища температура за весь квітень, яка досягла 38,8 градуса за Цельсієм у місті Кордова.

Екстремальна спека, що збіглася з тривалою посухою, яка вже виснажила водойми і висушила поля, змусила експертів і владу готуватися до більш раннього, ніж очікувалося, повернення пов'язаних зі спекою стихійних лих, таких як лісові пожежі, і переглянути свої прогнози.

«Це справді надзвичайна подія. Ми дуже здивовані (високою температурою - ред.)», — сказав цього тижня іспанському телебаченню речник іспанської метеослужби Каєтано Торрес.

Причиною аномально високих температур є «надходження дуже теплої та сухої повітряної маси з Північної Африки», яка просто висить над Іспанією і не надто рухається, повідомили у метеослужбі.

Читайте також: Населення у всьому світі страждає від екстремальних погодних і кліматичних явищВМО

Зазначається, що навіть жителі Кордови, які звикли до дуже теплої весни, були здивовані надзвичайною квітневою спекою цьогоріч.

У Мадриді та його околицях влада працювала над тим, щоб допомогти лікарням, школам та медичним центрам впоратися з наслідками спеки, зокрема забезпечивши належне кондиціонування повітря. Також в місті вже відкрились басейни, обов’язкові для іспанської столиці влітку. 

Як повідомлялося, Служба моніторингу клімату ЄС заявила, що останні вісім років були найтеплішими за всю історію спостережень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-