Майже 90 смертей у Кенії спричинив заклик лідера культу готуватися до «кінця світу»

Майже 90 смертей у Кенії спричинив заклик лідера культу готуватися до «кінця світу»

Укрінформ
Лідер кенійського культу стверджував, що 15 квітня буде кінець світу, і закликав вірян церкви голодувати до смерті, щоб першими "потрапити на небеса". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Досі відомо про 89 загиблих послідовників Міжнародної церкви "Добра Новина", очолюваної лідером культу Полом Маккензі. Вона базувалася в лісі Шакахола на сході Кенії. З п'ятниці влада вилучила з неглибоких могил 81 тіло. Пізніше ще вісім членів секти були знайдені живими, але згодом померли.

Читайте також: Кількість жертв релігійного культу в Кенії зросла до 89

Сам Маккензі перебуває під вартою в поліції з 14 квітня разом з 14 іншими членами культу. Кенійські ЗМІ повідомляють, що він відмовляється від їжі і води.

"Він наказав їм морити себе голодом перед кінцем світу 15 квітня, сказавши, що він буде останнім, замкнувши за собою двері", - розповів Стівен Мвіті, чия дружина і шестеро дітей приєдналися до культу, але побоялись померти.

Мвіті уточнив, що чув це від колишнього члена секти, якого виключили за те, що він пив воду під час масового посту.

Читайте також: У Кенії ексгумували тіла 67 жертв культу, які голодували до смерті

Працівники лікарні в прибережному місті Малінді, куди звозять трупи і тих, хто вижив, сказали, що вони чули те ж саме від тих, хто вижив.

"У нього (Маккензі) був ретельно розроблений план убивства дітей, молоді, а потім і дорослих, і він сказав їм, що буде останнім, хто помре від голоду", - розповів один із працівників лікарні.

Очікується, що кількість жертв зростатиме, оскільки кенійський Червоний Хрест повідомив, що понад 300 осіб вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляв Укрінформ, влада Кенії ексгумувала ще 16 тіл людей, загиблих у Міжнародній церкві «Добра Новина».

Фото: theguardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-