У Польщі побудують склади НАТО з тисячами одиниць озброєння – Моравецький

У Польщі побудують склади НАТО з тисячами одиниць озброєння – Моравецький

Укрінформ
Варшава разом із Вашингтоном продовжуватиме створювати на території Польщі склади з озброєнням НАТО, на яких зберігатиметься кілька тисяч танків, БМП та іншої військової техніки.

Про це у Варшаві перед відльотом з триденним візитом до США заявив журналістам глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

За словами польського прем’єра, під час візиту до США він обговорюватиме питання будівництва в РП складів з озброєнням для військ країн НАТО.

“Разом з американськими партнерами ми створюватимемо логістичну базу, базу озброєння. Кілька тисяч одиниць військової техніки НАТО зберігатиметься в Повідзі (центр Польщі – ред.) та в інших місцях Польщі. Завдяки цьому ми будемо набагато безпечнішими", - підкреслив Моравецький.

Читайте також: У Польщі розповіли про деталі нового оборонного замовлення України

Він додав, що йдеться про танки, БМП, тобто техніку, яка дозволить “швидко активізувати східний фланг НАТО”.

"Вже сама така можливість відлякає наших ворогів", - підкреслив глава польського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, візит прем’єр-міністра Польщі до США триватиме до четверга, 13 квітня. Головними темами візиту будуть питання безпеки Польщі, польсько-американська економічна співпраця, питання співпраці у сфері енергетики. У Вашингтоні Моравецький зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками американських компаній у сфері ОПК, а також проведе зустріч в Atlantic Council.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-