У США викрили схему контрабанди обладнання до росії

У США викрили схему контрабанди обладнання до росії

Укрінформ
Правоохоронці США, Латвії та Естонії викрили схему контрабанди обладнання американського виробництва до росії.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США, передає Укрінформ.

Як стверджується в судових документах, починаючи з 2018 року співробітники латвійської корпорації вступили у змову з оператором By Trade OU, естонською компанією, а також фізичними особами в росії та російською компанією з метою контрабанди до рф обладнання, виготовленого у Коннектикуті.

Зокрема, йдеться про координатно-шліфувальний верстат — це обладнання потребує ліцензії на експорт та реекспорт до росії через його потенційне застосування в програмах розповсюдження ядерної зброї та у сфері оборони.

Читайте також: росія готується контрафактом ввозити підсанкційні товари

За даними Мін'юсту США, відповідачі жодного разу не подали заявку і не отримали ліцензії від Міністерства торгівлі США на експорт або реекспорт шліфувального верстата до росії відповідно до закону та Правил експортного контролю, які обмежують експорт об'єктів, що можуть бути внеском у військовий потенціал інших країн або можуть завдати шкоди зовнішній політиці та національній безпеці США.

Контрабандистів затримали у Ризі.

Читайте також: росія возить Босфором підсанкційні товари під виглядом цивільних вантажів - експерт

Кільком особам і компаніям, причетним до злочинної схеми, було висунуто обвинувачення в окрузі Коннектикут у змові, порушенні Закону про реформу експортного контролю, контрабанді товарів і міжнародній змові з метою відмивання коштів.

4 квітня, після винесення вироку компанії By Trade OU, суд ухвалив конфіскувати 312 192 євро (близько 342 тис. доларів), вилучені у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-