Північна Корея знову запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря

Північна Корея знову запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря

Укрінформ
Північна Корея у вівторок вранці здійснила нові пуски двох балістичних ракет малої дальності зі свого західного узбережжя в бік Японського моря.

Про це з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) збройних сил Південної Кореї повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Як розповіли в JCS, пуски було зафіксовано між 7:41 та 7:51 ранку. Ракети пролетіли приблизно 620 кілометрів.

Попередні ракетні запуски КНДР провела в неділю, випустивши з підводного човна, як вона стверджувала, дві «стратегічні крилаті ракети».

Читайте також: Північна Корея запустила ракети з підводного човна

У понеділок Сеул і Вашингтон почали свої 11-денні військові навчання «Щит свободи», які Пхеньян традиційно засудив і назвав «репетицією агресивної війни» проти нього.

Нагадаємо: програми КНДР щодо розробки балістичних ракет та ядерної зброї заборонені резолюціями Ради безпеки ООН. Однак Пхеньян заявляє, що розробка зброї необхідна для протидії «ворожій політиці» Вашингтона і його союзників.

Читайте також: У КНДР заявили, що розцінять спробу збити їх ракету під час випробування як оголошення війни

Наприкінці січня міністри оборони США та Південної Кореї домовилися розширити програму спільних військових навчань. Сторони також планують розширити американську присутність у регіоні й доставити туди винищувачі F-22, F-35 та авіаносці з ядерними двигунами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-