У Греції знову пройшли протести після трагедії на залізниці

У Греції знову пройшли протести після трагедії на залізниці

Укрінформ
У Греції у неділю тисячі людей вийшли на чергові акції протесту у зв'язку з проблемами безпеки на залізниці країни майже за два тижні після масштабної аварії, в якій загинуло 57 осіб.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Поліція повідомила, що понад вісім тисяч людей зібралися біля парламенту в Афінах в неділю. Пізніше протестувальники пішли до офісів залізничного оператора Hellenic Train. 

Через протести влада закрила чотири станції метро на двох лініях, що проходять через центр Афін.

У Салоніках, другому за величиною місті Греції, близько п’ять тисяч людей вийшли на демонстрацію. Присутні вигукували гасла, такі як «Ми будемо голосом усіх мертвих».

Демонстранти, зокрема, вимагали покарання винних у зіткненні пасажирського та вантажного потягів. Мітинг організували державні службовці, прокомуністичний союз і студенти університету.

Читайте також: У Греції ще трьом особам висунуто обвинувачення через залізничну аварію

Зазначається, що недільні мітинги, які пройшли без серйозних інцидентів, не були такими масовими, як ті, що пройшли на початку тижня. Тоді понад 30 тисяч осіб вийшли на вулиці в Афінах і більше 20 тисяч у Салоніках. Поліція повідомила, що в Афінах затримали чотирьох осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 1 березня у Греції сталося зіткнення вантажного і пасажирського потягів. Загинули щонайменше 57 осіб, серед яких багато студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-