В Іспанії арештували два українські судна, якими намагаються заволодіти бізнесмени рф

В Іспанії арештували два українські судна, якими намагаються заволодіти бізнесмени рф

Фото
Укрінформ
В Іспанії арештовані два українських риболовецькі судна вартістю $10,2 мільйона, якими намагаються заволодіти бізнесмени з російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладений арешт на два судна вартістю $10,2 мільйона. Наразі спільно з правоохоронними органами Королівства Іспанії вживаються заходи щодо недопущення заволодіння рф цими суднами», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадові особи державних підприємств воднотранспортної галузі у змові з громадянами рф планували передати державі-агресору два риболовецькі траулери, які належать Україні, за фіктивно створені борги.

«Ця злочинна група передала в оренду компанії рф два українські риболовецькі судна. У подальшому вони намагалися передати їх державній корпорації розвитку «ВЕБ.РФ» нібито за борги України перед рф - як сплату фіктивного боргу за накладення Україною арештів на російські активи ПАТ «Промінвестбанк», - ідеться у повідомленні.

З цією метою посадовці держпідприємств найняли екіпаж з громадян рф та перегнали судна до Іспанського порту Лас-Пальмас.

Кошти, отримані за оренду суден, посадовці держпідприємств перераховували на банківські рахунки підконтрольних юридичних компаній та адвокатських об’єднань за надання фіктивних послуг та в подальшому обготівковували їх.

Читайте також: В Україні продадуть через аукціони об’єкти, які належали російським олігархам

Як повідомляє СБУ у Телеграмі,  після проведення невідкладних слідчо-оперативних дій судна повернуть у власність України.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), вирішується питання щодо повідомлення про підозру посадовцям держпідприємства та їхнім спільникам, причетним до оборудки.

Зловмисникам загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила спробу російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна на 150 млн грн та приховати його.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-