Boeing планує скоротити 2 000 робочих місць цьогоріч

Boeing планує скоротити 2 000 робочих місць цьогоріч

Укрінформ
Американський виробник літаків Boeing планує скоротити кількість робочих місць у компанії на 2 000 - у секторі фінансів та людських ресурсів - через зосередження на інженерії та виробництві.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

“Ми продовжуватимемо прозоро комунікувати з нашими командами про те, що ми очікуємо скорочення штату в деяких підрозділах корпоративної підтримки”, - заявили в компанії. 

У Boeing пояснили, що ці кадрові зміни будуть зроблені у зв’язку з виділенням компанією більшої кількості ресурсів на “розробку продуктів, послуг та технологій”.

Близько третини робочих місць Boeing передасть на аутсорсинг компанії Tata Consulting Services, яка є одним із найбільших конгломератів Індії. 

Читайте також: Компанія SAP планує скоротити три тисячі працівників

Водночас у Boeing анонсували продовження збільшення чисельності персоналу, фокусуючись на сферах проєктування та виробництва. 

У 2022 році кількість найнятих працівників у компанії становила 15 000, тоді як у 2023-му заплановано найняти ще 10 000. 

Зазначається, що в останні роки  компанія Boeing стикнулась із низкою проблем, однією з яких було вилучення з експлуатації літака 737 Max після двох смертельних авіакатастроф поблизу Джакарти (Індонезія) та Аддіс-Абеби (Ефіопія). У результаті трагедії в Індонезії загинули 189  пасажирів та членів екіпажу. В Ефіопії авіакатастрофа повітряного судна Boeing 737 Max забрала життя 157 людей.

Читайте також: Dell звільнить близько 6650 працівників через падіння продажів ПК

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Boeing передала останній вироблений екземпляр лайнера моделі 747 новому власнику - вантажному перевізнику Atlas Air. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-