Адвокати родичів жертв МН17 сподіваються на розгляд у ЄСПЛ справи України і Нідерландів проти рф

Адвокати родичів жертв МН17 сподіваються на розгляд у ЄСПЛ справи України і Нідерландів проти рф

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокати родичів загиблих рейсу МН17 та їхні клієнти готуються до слухань у ЄСПЛ 25 січня 2023 року і сподіваються, що рішення щодо прийнятності справи “Україна та Нідерланди проти росіі” буде позитивне.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу в Гаазі сказала одна з адвокатів родичів загиблих Антуанетта Колліньйон, яка також представляє їхні інтереси у ЄСПЛ.

“Я сподіваюся, що ЄСПЛ ухвалить рішення, що міждержавні справи є прийнятними, але ми дізнаємося про це завтра”, - сказала Колліньйон.

А також зазначила, що на слуханнях в ЄСПЛ також будуть присутні родичі загиблих рейсу МН17.

Своєю чергою родич трьох жертв трагедії МН17, член правління фонду “Авіакатастрофа” Антон Котте розповів кореспондентові Укрінформу, що фонд планує поїздку родичів до Страсбурга, які сподіваються почути позитивне рішення.

Читайте також: Україна і Нідерланди проти росії: у Києві очікують на позитивне рішення ЄСПЛ — що воно дасть

“Завтра вранці летимо в Страсбург і сподіваємося, що суд прийме позитивне рішення”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський суд з прав людини 25 січня 2023 року оголосить рішення щодо прийнятності до розгляду міждержавної справи “Україна та Нідерланди проти росії”.

Ця справа стосується масових та систематичних порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей; викрадення та спроб незаконного вивезення дітей-сиріт з Донецької та Луганської областей на територію рф у 2014 році; збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній MH17.

У 2020 році було об’єднано три міждержавні справи в одну “Україна та Нідерланди проти росії“:

- “Україна проти росії (щодо східної України)” за заявою № 8019/16, яка стосується масових та систематичних порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей;

Читайте також: Вирок прояснив родичам загиблих обставини збиття MH17 - прокуратура Нідерландів

- “Україна проти росії” за заявою № 43800/14 щодо викрадення та спроб незаконного вивезення дітей-сиріт з Донецької та Луганської областей на територію рсійської федерації у 2014 році;

- “Нідерланди проти росії” за заявою № 28525/20 щодо збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-