Командував кадирівцями при штурмі «Азовсталі»: депутату держдуми делімханову оголосили підозру

Командував кадирівцями при штурмі «Азовсталі»: депутату держдуми делімханову оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України депутату держдуми федеральних зборів рф Адаму Делімханову, який брав участь у захопленні Маріуполя та командував кадирівцями під час штурму комбінату «Азовсталь».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

СБУ зібрала беззаперечні докази вини Делімханова. Встановлено, що посадовець входить до найближчого оточення глави Чечні рамзана кадирова. Саме за вказівкою останнього на початку повномасштабного вторгнення Делімханов прибув до тимчасово окупованої частини Донецької області, де очолив угруповання ворожих військ, до складу яких входили загони управління росгвардії та міністерства внутрішніх справ рф по Чеченській республіці.

За даними слідства, з лютого до травня 2022 року під командуванням Делімханова кадирівці воювали проти підрозділів Сил оборони на східному фронті. Зокрема загарбники брали активну участь у штурмі «Азовсталі».

Також Делімханов поширював через власний телеграм-канал пропагандистські відео кадирова, де той виправдовує збройну агресію рф проти України.

Делімханову інкримінуються ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво у зміні меж території та державного кордону України) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірної збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення підозрюваного до відповідальності.

Як додали в Офісі генерального прокурора, у березні-травні 2022 року на території Донецької та Луганської областей, зокрема в Маріуполі, фігурант виконував вказівки та доручення кадирова щодо захоплення, утримання і встановлення контролю над населеними пунктами України.

Підозрюваний координував дії міністерства внутрішніх справ рф по Чеченській республіці з діями підрозділів російських збройних сил, незаконних збройних формувань «днр/лнр» і керівництва загарбницьких адміністрацій на тимчасово захоплених територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Співробітнику фсб оголосили підозру в шпигунстві — збирав дані про СБУ та військових

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня СБУ оголосила підозру голові центробанку рф Ельвірі Набіулліній, яка запроваджує «рубльову зону» в тимчасово захоплених районах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-