Засновник Alibaba відмовляється від контролю над Ant Group – ЗМІ

Засновник Alibaba відмовляється від контролю над Ant Group – ЗМІ

Укрінформ
Китайський мільярдер, засновник і голова ради директорів компанії Alibaba Group Джек Ма відмовляється від контролю над Ant Group.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву компанії.

Відповідно до суботнього оголошення, з метою продовження оптимізації корпоративного управління Ant Group надасть право незалежного голосу десяти особам, включаючи засновника, керівництво та персонал, що фактично позбавить Ма контролю над компанією.

Частки акціонерів компанії при цьому не зміняться.

Читайте також: Засновник Alibaba залишив Китай через тиск влади – ЗМІ

Видання нагадує, що Ма майже зник із публічного простору після того, як у жовтні 2020 року виступив на шанхайському форумі з критикою політики китайської влади у сфері фінансового регулювання.

Через кілька днів після цього виступу китайська влада скасувала IPO компанії Ant Group, що повинно було скласти близько $37 млрд, та оштрафувала Alibaba Group на рекордні $2,8 млрд під приводом порушення антимонопольного законодавства.

Відтоді, щоб заспокоїти регуляторів та уникнути нових штрафних санкцій, Ant Group здійснює перегляд своїх бізнес-операцій та оптимізацію процесів управління капіталом.

Читайте також: Хакери виклали понад 200 мільйонів вкрадених адрес із бази Twitter – ЗМІ

Компанія Ant Group входить до складу групи компаній Alibaba Group, що займаються бізнесом в Інтернеті. Основними видами діяльності є торгові операції між компаніями за схемою B2B та роздрібна онлайн-торгівля.

Як повідомляв Укрінформ, після того, як у жовтні 2020 року Джек Ма розкритикував державну фінансову систему КНР і виступив за реформи він на кілька тижнів зник із публічного простору і вперше з’явився на публіці у січні 2021 року.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-