Палата представників США провалила п’яту спробу обрати спікера

Палата представників США провалила п’яту спробу обрати спікера

Укрінформ
Палата представників Конгресу США провела п’яте голосування за нового спікера, яке знову виявилося провальним – жоден із трьох кандидатів не зміг зібрати потрібні 218 голосів.

Голосування членів нижньої палати Конгресу відбулося після трьох невдалих спроб у вівторок та ще однієї в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

Результати п’ятого голосування для основного кандидата від республіканців Кевіна Маккарті не відрізнялися від попередньої спроби. Він знову здобув підтримку лише 201 однопартійця при мінімально необхідній кількості 218 голосів. За республіканця-консерватора Байрона Дональдса проголосували ті ж 20 однопартійців. Конгресвумен Вікторія Спартс утрималася.

Демократи послідовно підтримали власного кандидата Хакіма Деффріса. Та оскільки вони перебувають у меншості, це голосування для них скоріше є номінальним.

Читайте також: Республіканці вчетверте провалили вибори спікера Палати представників США

П’яте поспіль невдале голосування означає, що всередині Республіканської партії досі відсутній сталий консенсус щодо бачення, хто керуватиме Палатою представників, де республіканці цього року вибороли більшість. Коротка перерва між голосуваннями, під час якої представники цієї партії проводили інтенсивні внутрішні дебати, не привела до зміни позицій.

Наступні варіанти можуть передбачати подальше голосування за тих самих або інших кандидатів - або ж пропозицію оголосити перерву для ґрунтовніших внутрішньопартійних дискусій.

Читайте також: Байден про затягування з обранням спікера Палати представників: це недобре для США

Як повідомляв Укрінформ, нова 118-та сесія Конгресу США офіційно розпочалася у вівторок, 3 січня. За процедурою, аби призначити керівництво комітетів у Палаті представників та провести інші голосування, законодавці спочатку мають обрати спікера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-