У Китаї знайшли вирізані з каменю артефакти, яким понад 6 тисяч років

У Китаї знайшли вирізані з каменю артефакти, яким понад 6 тисяч років

Укрінформ
У місті Юньчен на півночі Китаю виявлено вирізані з каменю два кокони тутового шовкопряда та дві лялечки, вік яких становить понад 6000 років.

Про це повідомляє Сіньхуа, повідомляв Укрінформ.

За даними Інституту археології Цзилінського університету, знайдені артефакти належать до раннього періоду існування культури Яншао.

Нові археологічні знахідки дають важливі підказки про роль розведення шовковичного шовкопряда і кокономотання у повсякденному виробництві та житті в період існування культури Яншао в басейні Юньчен, який вважається основним районом зародження китайської цивілізації.

Читайте також: На Херсонщині під час будівництва фортифікацій виявили давньоримське поселення

На місці розкопок археологи також виявили житла, зольні ями та рови, гробниці та гончарні печі, а також керамічні та кам'яні знаряддя виробництва, вироби з нефриту та металу, артефакти з кісток та раковин.

Експерти вважають, що руїни можуть бути примітивною ремісничою майстернею з розведення тутового шовкопряда та шовкомотання, розташованою поруч з великим житловим поселенням.

Як повідомляв Укрінформ, у провінції Хенань, розташованій у центральній частині Китаю, археологи знайшли скупчення амбарів, яким понад 6000 років.

Фото ілюстративне shine.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-