Європарламент може заборонити катарським посадовцям доступ до своїх приміщень

Європарламент може заборонити катарським посадовцям доступ до своїх приміщень

Укрінформ
Європейський парламент розгляне можливість заборони доступу до своїх приміщень катарським чиновникам у відповідь на розслідування бельгійською поліцією підкупу Катаром посадовців ЄС.

Про це передає Укрінформ із посиланням на публікацію The Guardian.

Голова Європарламенту Роберта Мецола заявила на пресконференції в четвер, що керівництво ЄС у відповідь на корупційний скандал запровадить "широкомасштабні реформи".

Мецола виступала на саміті ЄС у Брюсселі, де вона обговорила скандал з 27 лідерами блоку. Їй подякували за відвертість в обговоренні цього питання, і вона отримала від них повну підтримку.

Читайте також: Євросоюз погодив дев'ятий пакет антиросійських санкцій

Мецола сказала журналістам, що пропозиції щодо реформ будуть оприлюднені в новому році. Ідеться, зокрема, про "заборону на всі неофіційні групи дружби", які іноді спонсоруються лобістами та іноземними урядами. За її словами, бракувало контролю за цими групами, особливо щодо тих, хто платить за поїздки.

Парламент придивиться до «взаємодії з третіми країнами», сказала Мецола, додавши, що депутати Європарламенту та їхні помічники повинні будуть фіксувати зустрічі з представниками іноземних урядів у «реєстрі прозорості».

В ЄС також уважніше ставитимуться до неурядових організацій, внесених до «реєстру прозорості», після того, як з'ясувалося, що деякі так звані агітаційні групи виявилися прикриттям для авторитарних урядів.

Раніше Європарламент заборонив доступ до своїх приміщень представниками росії.

Читайте також: Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

9 грудня одного з 14 віцепрезидентів Європарламенту, представницю Греції соціал-демократку Єву Кайлі затримали за підозрою в корупції. Агенти Центрального управління боротьби з корупцією провели понад 15 обшуків у Брюсселі та затримали для допиту чотирьох людей.

Читайте також: У справі про підкуп членів Європарламенту чотирьох осіб взяли під варту - ЗМІ

В одного з колишніх євродепутатів під час обшуку знайшли близько 600 тисяч євро готівкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-