Нетаньягу отримав ще 10 днів на формування уряду Ізраїлю

Нетаньягу отримав ще 10 днів на формування уряду Ізраїлю

Укрінформ
Президент Ізраїлю Іцхак Герцог надав у п'ятницю, 9 грудня, лідеру ізраїльської опозиційної партії "Лікуд" Біньяміну Нетаньягу додаткові 10 днів на завершення процесу формування уряду країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vesty.co.il.

Нетаньягу просив продовжити термін мандата на 14 днів, як дозволяє закон, але Герцог задовольнив його прохання лише частково. Нагадаємо, що перший термін дії мандата на створення коаліції спливає 11 грудня, після чого розпочнеться відлік 10 додаткових днів.

У відповіді на прохання Нетаньягу Герцог написав: "Після того, як ви звернулися до мене з аргументованим проханням про продовження періоду на формування уряду, я – відповідно до закону – вирішив дати вам додаткові 10 днів. Ви обіцяли сформувати уряд, який служитиме всьому народу. Ми переживаємо важкі дні з погляду стану суспільства, і суперечки про ключові проблеми загрожують ще більше посіяти розлад, розпалити ненависть і спровокувати насильство".

Далі президент звернувся до Нетаньяга із закликом зробити все можливе, щоб новий уряд працював на благо всіх громадян країни та підтримував відповідальний та поважний дискурс між усіма гілками влади.

У проханні про продовження терміну дії мандата Нетаньягу пояснював прохання необхідністю розв'язати питання, пов'язані з розподілом посад.

Читайте також: Ізраїль та США спільно розробляють лазерну протиракетну зброю

Як повідомляв Укрінформ, блок експрем'єра Біньяміна Нетаньягу отримав в Ізраїлі парламентську більшість у 64 голоси за результатами дострокових виборів 1 листопада.

Пізніше у листопаді Нетаньягу отримав від президента Ізраїлю мандат на формування уряду.

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-