Європа має обмежити вплив росії на Балканах – глава МЗС Італії

Європа має обмежити вплив росії на Балканах – глава МЗС Італії

Укрінформ
Європа повинна збільшити свою присутність на Західних Балканах, щоб обмежити вплив росії.

Про це заявив у середу міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні перед початком другого дня зустрічей НАТО в Бухаресті, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Стабільність на Західних Балканах важлива для миру. Ми повинні зупинити росіян на Західних Балканах, нам потрібно більше Європи", - сказав італійський міністр.

За його словами, потрібно захистити всі країни на Західних Балканах і поруч з Україною, тому що в цей момент важливо працювати разом, єдність важлива, і це сильний сигнал для росії.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз має активно сприяти підвищенню стійкості та зміцненню миру серед країн Західних Балкан, та не вибачати росії будь-які спроби втручатися в економічне або політичне життя цього регіону, майбутнє якого тісно пов’язано із ЄС, заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Читайте також: росія несе повну відповідальність за війну проти України – міністри країн НАТО

ЄС розглядає весь регіон Західних Балкан як такий, що має перспективу входження до ЄС, та активно допомагає країнам регіону у вирішенні завдань соціального та економічного розвитку, а також сприяє відновленню політичного діалогу між Белградом (Сербія) та Приштиною (Косово).

Останнім часом в регіоні підвищила активність російська федерація, яка намагається грати на етнічних суперечностях та на важкій спадщині країн регіону, які пройшли через жорстоку війну після розпаду колишньої Югославії.

Фото: Council Of The European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-