У Туреччині заявили, що не приймають співчуття від посольства США

У Туреччині заявили, що не приймають співчуття від посольства США

Укрінформ
У Туреччині відмовилися прийняти співчуття з приводу теракту в Стамбулі від посольства США та вказали на опосередковану причетність країни до дій терористів.

Про це міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу сказав журналістам у Стамбулі, повідомляє власкор Укрінформу.

“Ми не приймаємо співчуття посольства США, ми їх відкидаємо. Звичайно, слід обговорити наш союз із такою державою, яка годує терористичні регіони, такі як Кобані, звідки є спроби порушити мир Туреччини, у цьому розумінні надсилає гроші від своїх сенаторів”, - сказав міністр.

Читайте також: У Туреччині після теракту у Стамбулі затримали 46 людей

Сойлу вказав на те, що, якби причетні до теракту не були затримані, то їх сьогодні відправили б у Грецію. Окрім того, за його словами, виконавицю теракту мали намір ліквідувати, про що вже було надано відповідну вказівку.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в центрі Стамбула о 16.20 за місцевим часом (15.20 за київським - ред.) стався вибух, в результаті якого загинуло шестеро людей - четверо на місці вибуху, двоє в лікарні. Поранення отримала 81 людина.

Станом на 12.00 за місцевим часом (11.00 за київським), у лікарнях залишається 26 постраждалих. У реанімації перебуває п'ять людей, 55 людей виписані.

Читайте також: Теракт у Стамбулі: у мережу потрапило відео із затриманням підозрюваної

За даними правоохоронців, вказівки про здійснення теракту надходили з Кобані, виконавиця прибула в Туреччину з Афріна.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-