Глава МЗС Латвії відреагував на проросійські заяви мера Даугавпілса про Крим і Бучу

Глава МЗС Латвії відреагував на проросійські заяви мера Даугавпілса про Крим і Бучу

Укрінформ
Заява мера латвійського міста Даугавпілс Андрейса Елксніньша суперечить зовнішньополітичній позиції країни.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Латвії, передає Укрінформ.

Міністр закордонних справ країни Едгарс Рінкевичс зазначив, що всі латвійські чиновники повинні поважати зовнішньополітичну позицію країни. Глава МЗС закликав Елксніньша як посадовця місцевого самоврядування суворо дотримуватися цієї позиції.

Читайте також: У МЗС відреагували на проросійські заяви мера Даугавпілса

Міністр наголосив, що Латвія рішуче засуджує незаконну неспровоковану агресію росії проти України, яка є порушенням статуту ООН та міжнародного права.

«Латвія незмінно та недвозначно визнає незалежність і суверенітет України в її міжнародно визнаних кордонах. Бутафорські референдуми, влаштовані росією на українських територіях у 2014 та 2022 роках, і їхні результати нелегітимні й не відображають волевиявлення українського народу», — йдеться у повідомленні.

Глава МЗС додав, що Крим, Севастополь, Запорізька, Донецька, Луганська та Херсонська області є міжнародно визнаними територіями України.

Читайте також: Латвія продовжила режим надзвичайної ситуації на кордоні з білоруссю

Раніше мер Даугавпілса Андрейс Елксніньш в інтерв’ю ЗМІ назвав Крим російським, а також ухилявся від того, щоб назвати росію агресором.

У мера запитали також про те, хто є відповідальним за масові вбивства цивільних у Бучі. У відповідь він зазначив: за все, що сталося, відповідальні і росія, і Україна, і США.

«За цю ситуацію відповідають усі, насамперед дипломати – тому що коли дипломати зазнають невдачі, починає говорити зброя», - сказав Елксніньш на прохання пояснити, чому він вважає жертву агресії Україну теж відповідальною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-