Естонія закуповує сирени для сповіщення про надзвичайні ситуації

Естонія закуповує сирени для сповіщення про надзвичайні ситуації

Укрінформ
Естонія уклала договір на купівлю сирен оповіщення про загрозу зі словацькою компанією Telegrafia. До літа наступного року сирени встановлять у 22 містах країни, перші сирени з'являться вже наприкінці цього року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника ERR.

Створювана система оповіщення населення з допомогою сирен може використовуватися у разі військової загрози, великих катастроф та інших надзвичайних ситуацій. На першому етапі сирени встановлять у 22 містах: Таллінні та околицях столиці, Тарту, Нарве, Пярну, Виру, Палдіскі, Сілламяе, Тапа, Йихві, Кохтла-Ярве, Маарду, Мууга, Раквере, Валга, Кейла, Вільянді, Йигева, Пилва, Рапла, Кярдла, Курессааре, Хаапсалу, Пайде.

Спочатку планувалося, що до літа 2023 року новою системою обладнають 16 населених пунктів, але після проведеного аналізу з'ясувалося, що для цього потрібно менше сирен, ніж передбачалося, і до списку додали ще 6 міст. У майбутньому систему планується розширити і на інші великі населені пункти.

Сирени встановлюватимуться на стінах високих споруд, таких як телекомунікаційні щогли, труби тощо. Переговори з власниками відповідних об'єктів уже тривають.

Сирени стануть частиною системи оповіщення про загрози на додаток до засобів масової інформації, офіційних сайтів, соціальних мереж, розсилки SMS, а також гучномовців та безпосереднього сповіщення людей за місцем проживання.

На створення системи оповіщення про загрозу за допомогою сирен держава виділила 4,5 млн євро.

Читайте також: Фінляндія вже забороняє росіянам купувати нерухомість - ЗМІ

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Демократичні країни світу чинять тиск на росію та водночас всебічно допомагають Україні. Країни Балтії додатково звернулися до НАТО з проханням збільшити присутність ЗС Альянсу на своїй території.

Фото: Päästeamet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-