Південна Корея та КНДР обмінялися пострілами у прикордонних водах

Південна Корея та КНДР обмінялися пострілами у прикордонних водах

Укрінформ
Північна Корея та Південна Корея обмінялися в понеділок попереджувальними пострілами біля західного узбережжя, звинувативши одне одного в порушенні морського кордону.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що передав по радіо й зробив попереджувальні постріли, аби північнокорейське торговельне судно, яке перетнуло північну розмежувальну лінію, де-факто морський кордон, повернулося назад.

Натомість військові Північної Кореї заявили, що випустили 10 артилерійських снарядів після того, як корабель ВМС Південної Кореї порушив морський кордон і зробив попереджувальні постріли "для відстеження невстановленого судна", повідомляють державні ЗМІ.

"Ми віддали наказ про початкові контрзаходи для рішучого вигнання ворожого військового корабля, випустивши 10 снарядів з реактивних систем залпового вогню поблизу вод, де відбувся рух противника", - йдеться у заяві представника генштабу КНДР.

Читайте також: КНДР запустила балістичну ракету та підняла військові літаки на кордоні з Кореєю

У збройних силах Південної Кореї заявили, що провели "звичайну операцію" у зв'язку з порушенням кордону й назвали дії Північної Кореї провокацією і порушенням двостороннього військового пакту 2018 року, що забороняє "ворожі дії" в прикордонних районах.

В останні тижні Північна Корея кілька разів запускала балістичні ракети малої дальності й сотні артилерійських снарядів біля свого східного і західного узбережжя на знак протесту проти військової діяльності Південної Кореї.

Минулого тижня південнокорейські війська розпочали щорічні оборонні навчання "Хогук", які триватимуть до 28 жовтня й покликані посилити їхню власну і спільну зі Сполученими Штатами здатність протистояти ядерній і ракетній загрозі з боку Північної Кореї.

Читайте також: КНДР випробувала стратегічні крилаті ракети великої дальності

Пхеньян гнівно відреагував на навчання, назвавши їх провокацією і погрожуючи контрзаходами. Сеул і Вашингтон заявляють, що їхні навчання мають оборонний характер і спрямовані на стримування КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея внесла 15 осіб і 16 установ КНДР до свого «чорного списку» в рамках перших односторонніх санкцій проти Пхеньяна за майже п’ять років у відповідь на розвиток ядерної загрози КНДР.

Фото: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-