ЄС продовжив на рік санкції проти «Ісламської держави» та Аль-Каїди

ЄС продовжив на рік санкції проти «Ісламської держави» та Аль-Каїди

Укрінформ
Євросоюз оголосив сьогодні про продовження обмежувальних заходів проти терористичних організацій "Ісламська держава" та "Аль-Каїда" на наступний рік, до 31 жовтня 2023 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні, яке оприлюднене сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС ухвалила сьогодні рішення продовжити обмежувальні заходи проти ІДІЛ та Аль-Каїди, а також проти осіб, груп, утворень та установ, що є асоційованими з ними, на наступний рік, до 31 жовтня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Наразі згаданий санкційний режим ЄС поширений на 13 осіб та 4 групи. Всі вони підпадають під дію заморожування рахунків, їм заборонено здійснювати подорожі на територію ЄС. Всім фізичним та юридичним установам ЄС заборонено надавати будь-яку фінансову підтримку для згаданих осіб та організацій.

Читайте також: Міністри ЄС розглянуть ситуацію в Україні та ухвалять санкції проти Ірану

Ці санкції ЄС є автономними, та доповнюють санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди, що були запроваджені Радою Безпеки ООН. Рішення Ради ЄС про продовження цих санкцій набере чинності після його оприлюднення в Офіційному журналі ЄС.

Як вже повідомлялося, ЄС вперше застосував обмежувальні заходи проти ІДІЛ та Аль-Каїди у вересні 2016 року, з тих пір послідовно переглядає та уточнює їх кожного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-