Блінкен поговорив з президентом Азербайджану про конфлікт з Вірменією

Блінкен поговорив з президентом Азербайджану про конфлікт з Вірменією

Укрінформ
Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з президентом Ільхамом Алієвим на тлі загострення військового конфлікту між Азербайджаном і Вірменією та закликав його припинити бойові дії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому у вівторок, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен закликав президента Алієва припинити військову активність та підкреслив, що Сполучені Штати наполягатимуть на негайному припиненні бойових дій та мирному врегулюванні між Вірменією і Азербайджаном», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Влада Азербайджану відзвітувала про виконання усіх задач у конфлікті з Вірменією

При цьому зазначається, що глава Держдепу «висловив глибоку стурбованість», у тому числі, у зв’язку з обстрілами у Вірменії.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі на кордоні між Вірменією та Азербайджаном була інтенсивна стрілянина. Єреван заявив про «широкомасштабну провокацію азербайджанської сторони». Своєю чергою, влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Читайте також: Франція порушить тему конфлікту Вірменії та Азербайджану на Радбезі ООН

У цьому зв’язку прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зателефонував президенту рф путіну з проханням реалізації Договору про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу двох країн. Крім того, Пашинян зателефонував держсекретарю США Ентоні Блінкену.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-