Ізраїль продовжив завдавати ударів по бойовиках «Ісламського джихаду»

Ізраїль продовжив завдавати ударів по бойовиках «Ісламського джихаду»

Укрінформ
Ізраїльські літаки в суботу завдали ударів по сектору Газа, а палестинці обстріляли територію Ізраїлю ракетами.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначається, що Ізраїль завдав кілька ударів по бойовиках «Ісламського джихаду» і складах зброї, захованим у житлових районах. Унаслідок бомбувань щонайменше п'яти будинків у повітря піднялися величезні клуби диму та уламків.

Читайте також: Із сектору Гази по Ізраїлю випустили понад 100 ракет, у країні оголосили мобілізацію

Загинули 15 палестинців, включаючи щонайменше чотирьох бойовиків і трьох цивільних осіб, серед яких була дитина, повідомило палестинське Міністерство охорони здоров'я. Десятки людей отримали поранення.

Палестинські бойовики випустили по Ізраїлю не менш як 200 ракет, більшість із яких були перехоплені. У містах лунали сирени повітряної тривоги, люди бігли в бомбосховища. Повідомлень про серйозні жертви не надходило.

Читайте також: Франція закликає Ізраїль та Палестину до стриманості, аби уникнути ескалації

Подальша ескалація залежатиме значною мірою від того, чи вирішить ісламська група «Хамас», яка контролює Газу, приєднатися до бойових дій.

Єгипет заявив, що веде інтенсивні переговори, щоб заспокоїти ситуацію. За даними джерел, у суботу до Ізраїлю прибула делегація єгипетської розвідки на чолі з генералом Ахмедом Абдельхаліком, яка збирається відвідати Газу для проведення посередницьких переговорів.

Ісламський джихад заявив, що припинення вогню не передбачається.

«Зараз час для опору, а не для перемир'я», - сказав представник угруповання.

Читайте також: Армія Ізраїлю наносить авіаудари по сектору Гази – ЦАХАЛ

У п’ятницю Ізраїль в результаті авіаудару знищив одного зі старших командирів «Ісламського джихаду». Бойовики відповіли ракетним обстрілом, однак не завдали серйозної шкоди Ізраїлю.

Раніше ізраїльські війська заарештували командира «Ісламського джихаду» на окупованому Західному березі. У суботу військові заявили, що затримали ще 19 членів угруповання.

Ізраїль повідомив, що в Газі були знищені десятки ракетних установок угрупування і що операція зірвала підготовку атаки з боку «Ісламського джихаду», підтримуваного Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-