Орбан у США заявив прибічникам Трампа, що має такі самі погляди, як і вони

Орбан у США заявив прибічникам Трампа, що має такі самі погляди, як і вони

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав у четвер конференцію американських консерваторів у Далласі штату Техас, де заявив, що його націоналістична програма в Угорщині збігається з цілями консервативного руху США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

При цьому Орбан зірвав оплески, розкритикувавши лібералів, засоби масової інформації та Демократичну партію США.

«Прогресивні ліберали не хотіли, щоб я був тут, бо вони знали, що я вам скажу... Я тут, щоб сказати вам, що ми повинні об'єднати наші сили», - виголосив Орбан.

Читайте також: Президентка Єврокомісії засудила расистську заяву Орбана про «змішування рас»

Зазначається, що він утримувався від характерної для нього провокативної расистської, антиіммігрантської та антисемітської риторики, але висміяв критику на свою адресу з приводу расизму й антисемітизму.

«Християнський політик не може бути расистом», - заявив він.

«Отже, підсумую: мати - жінка, батько - чоловік, і залиште наших дітей у спокої. Крапка, кінець дискусії», - сказав він, викликавши овації.

Читайте також: Президент Румунії розкритикував Орбана за його заяви про «змішування рас»

Нагадаємо: націоналістична риторика Орбана допомогла йому завоювати прихильність консерваторів у США, включаючи експрезидента Дональда Трампа, який має виступити із заключною промовою на цій конференції, що триватиме кілька днів. Він неодноразово хвалив угорського лідера під час свого президенства, зокрема під час візиту прем’єр-міністра Угорщини до Вашингтона у 2019 році.

Як повідомлялося, ультраправий прем’єр Угорщини Віктор Орбан у своїй нещодавній промові у румунському місті Беїле-Тушнад виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас, чим спричинив обурення опозиційних партій і низки європейських політиків. У своєї промові глава угорського уряду також сказав антисемітський жарт про газові камери та різко розкритикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Євросоюзі.

Угорщина є членом НАТО, але ультраправий Орбан давно підтримує теплі стосунки з путіним і провів п’ять годин у москві, розмовляючи з російським лідером у лютому, незадовго до російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-