російський телеканал «НТВ Мир» припинив мовлення у Франції

російський телеканал «НТВ Мир» припинив мовлення у Франції

Укрінформ
Французький медіарегулятор припинив трансляцію російського телеканалу через розпалювання ним ненависті на насильства, а також надання неправдивої інформації.

Про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, передає Укріфнорм.

"На сайті французького медіарегулятора Arcom оприлюднено його рішення від 27 липня про надсилання супутниковому оператору Eutelsat SA офіційного повідомлення про припинення трансляції російського телеканалу «НТВ Мир». Воно ухвалене за результатами аналізу програм каналу через порушення ним зобов’язань щодо нерозпалювання ненависті чи насильства та щодо чесності інформації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з аналізом контенту каналу«НТВ Мир», французький медіарегулятор виявив, що він "має тенденцію неодноразово представляти не лише українських лідерів й армію, а й насамперед українське населення як прихильників нацистської ідеології третього рейху та представників екстремізму".

Водночас повідомляється, що ця телевізійна служба позиціонує використання військових ударів проти українських керівних центрів і цивільного населення не тільки як законне, а й таке, що потребує посилення.

Arcom також зафіксував незаконні висловлювання відносно ЗСУ, Президента України та безпосередньо держави.

"Українску армію називають «рецидивістами, ґвалтівниками і вбивцями», Президента України – «коміком у ролі Гітлера, який наказав запускати ракету по жінках і дітях» чи «токсичним», а Україну – «терористичною державою», - повідомляє французький медіарегулятор.

Усі ці факти, за висновком французької сторони, "створюють особливо тривожний і загрозливий образ українського населення загалом, що, ймовірно, розпалює ненависть до нього, а також легітимізують застосування насильства проти українського населення і, таким чином, можуть підбурювати до насильства щодо них на національній основі".

Між тим, Arcom викрив факти надання недостовірної інформації з боку російського мовника.

"Наприклад, у програмі «Злочинний режим» від 24 квітня 2022 року були поширені коментарі, в яких стверджувалося, що український режим помилував злочинців, аби інтегрувати їх до своєї армії з метою консолідації цього режиму і дискредитації російської армії. Різанину в Бучі було подано як справу рук українського «неонациста» і його команди", - повідомив медіарегулятор Франції.

Читайте також: З бібліотек вилучатимуть книжки із закликами до ворожнечі та антиукраїнською пропагандою

У підсумку, Arcom визнав трансляцію цих передач на телеканалі «НТВ Мир» порушенням закону від 30 вересня 1986 року.

Зазначається, що впродовж 48 годин після повідомлення про це рішення Eutelsat SA мало офіційно повідомити про припинення трансляції послуги «НТВ Мир».

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ Франції підкреслили легітимність рішення призупинити діяльність російського каналу RT France.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-