Італійський Сенат підтвердив довіру прем’єр-міністру Драгі

Італійський Сенат підтвердив довіру прем’єр-міністру Драгі

Укрінформ
Верхня палата італійського парламенту висловила довіру прем’єр-міністру Маріо Драгі та водночас підтвердила відсутність єдності в коаліції, що може призвести до відставки уряду.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Драгі дійсно переміг у голосуванні в верхній палаті, набравши 95 голосів «за» та 38 «проти», але кількадесят сенаторів відмовилися брати участь (у голосуванні - ред.)»,- зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що йдеться про партії з владної коаліції, що засвідчує політичний розкол в уряді, який діє 18 місяців. Тож очікується, що дострокові вибори відбудуться цієї осені.

«Прем'єр-міністр, імовірно, повідомить нижній палаті парламенту в четвер, що має намір піти у відставку. Потім подасть заяву про відставку президенту Серджіо Маттареллі, який, очевидно, оголосить вибори», - вказується в повідомленні з посиланням на джерело в політичних колах Італії.

Читайте також: Зеленський подякував Драгі за підтримку України

У промові перед Сенатом Драгі закликав до єдності та визначив низку актуальних проблем, з якими стикається Італія – від війни в Україні до соціальної нерівності та зростання цін.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі вже подавав у відставку після того, як популістський «Рух п’яти зірок» не підтримав його під час голосування щодо вотуму довіри. Президент Маттарелла відхилив відставку та рекомендував прем’єрові звернутися до парламенту, аби перевірити, чи зможе він зберегти широку коаліцію.

Фото: Thomas Lohnes/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-