У ЄС розглядають можливість запровадження санкцій проти путінських «Нічних вовків» – ЗМІ

У ЄС розглядають можливість запровадження санкцій проти путінських «Нічних вовків» – ЗМІ

Укрінформ
Європейський Союз у межах 7-го пакету санкцій проти росії розглядає можливість запровадити обмежувальні заходи проти наближеного до кремля націоналістичного байкерського клубу «Нічні вовки».

Про це повідомляє EUobserver, передає Укрінформ.

Як зазначається, у чорний список можуть потрапити лідер клубу Олександр Залдостанов («Хірург»), троє його соратників і сам клуб, зареєстрований у москві.

69-річному Залдостанову закидають активну підтримку державної пропаганди через публічне заперечення права України на державність і заклики до «денацифікації».

Читайте також: В Україні повідомили про підозру трьом «кримським самооборонівцям»

Загалом розглядається запровадження санкцій щодо 47 людей, більшість - це російські військові та політики або колаборанти на захоплених рф територіях.

У списку також мер москви Сергій Собянін, актори Сергій Безруков і Володимир Машков, яким закидають провоєнну пропаганду, голова Ростеху Сергій Чемезов, а також кілька родичів раніше російських олігархів.

Читайте також: В МЗС Австрії не бачать альтернативи санкціям проти рф

Як повідомлялося, минулого тижня Європейська комісія представила нові пропозиції, так званий правовий пакет «продовження та приєднання», який покликаний підвищити ефективність санкцій. Ці пропозиції передбачають продовження санкцій на пів року з їх подальшою оцінкою та переглядом у січні 2023-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-