Шольц закликав Сербію запровадити санкції проти росії

Шольц закликав Сербію запровадити санкції проти росії

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Сербію як кандидата в члени ЄС приєднатися до санкцій євроспільноти проти росії через розв’язану нею війну проти України.

Як передає Укрінформ з посиланням на Tagesschau, про це глава німецького уряду заявив у п’ятницю після переговорів з президентом Сербії Александром Вучичем у Белграді.

«Ми очікуємо, що санкції також будуть реалізовані тими країнами, які перебувають у процесі вступу до ЄС», - заявив Шольц.

Сербський президент також підтвердив, що канцлер ФРН під час двосторонніх переговорів «чітко просив, щоб Сербія приєдналася до санкцій ЄС». Вучич заявив, що Сербія засудила напад росії на Україну в ГА ООН та в інших органах, однак його країна займає іншу позицію щодо санкцій «з багатьох причин».

За словами Вучича, серби «протягом століть мали різні відносини з російською стороною» і його країна зараз також має враховувати, що вона перебуває у «дуже складній ситуації» у питанні енергопостачання.

Читайте також: Зеленський обговорив із Шольцом посилення оборонної підтримки України

Як повідомлялося, Шольц вирушив у п'ятницю з поїздкою до Західних Балкан. Першою зупинкою було Косово. Далі йдуть Сербія та Північна Македонія. Головні теми візитів пов’язані, головним чином, з перспективами членства у ЄС цих трьох країн та із російською загарбницькою війною проти України.

Фото: tagesschau.de/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-